Държавният глава Румен Радев излезе с позиция за нахлуването на прокуратурата

...
Държавният глава Румен Радев излезе с позиция за нахлуването на прокуратурата
Коментари Харесай

Радев опроверга прокуратурата за нахлуването в президентството |

Държавният глава Румен Радев излезе с позиция за нахлуването на прокуратурата в президентството предходната година, откакто по-рано през днешния ден шефът на спецобвинението съобщи, че " в никакъв случай не е нахлувано ". 

На изясни, че  " магистрати от Специализираната прокуратура в никакъв случай и по никакъв метод не са нахлували в постройката на президентството ".

" Безпрецедентното въоръжено навлизане в президентската институция, претършуване и показните арести на секретар и консултант на президента през лятото на миналата година мъчно могат да бъдат редактирани в публичната памет със задна дата ", пишат от прессекретариата на президента.

Оттам допълват още, че дейностите са били предшествани от необятна медийна акция на прокуратурата против президентската институция.

" Дни наред, по-изключително манипулативен и в несъгласие с всякаква визия за господство на правото метод, прокуратурата обществено отправяше внушения и тълкования за естеството на диалози и срещи на чиновници на президентската институция ", допълват от президентството.

От прессекретариата на Радев декларират още, че основанието на прокуратурата и въоръжените чиновници на подчиненото на основния прокурор Бюро за отбрана за влизане в президентската институция не е покана на основния секретар на президента , а показано предписание от Софийски боен съд и определение от Специализирания углавен съд, издадени по искане на прокуратурата.

" Напомняме, че както осъществените по искане на прокуратурата арести, по този начин и отнемането на достъп до класифицирана информация, бяха оповестени от българския съд за противозаконни . В претекстовете на съда категорично се акцентира и че " неналичието на в действителност учредения за издаване на заповедта за задържане е значително нарушаване на процесуалните правила ", което я прави противозаконна ", добяват оттова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР